Hett i Harlem

IMG_4050När jag flyttade till New York för drygt två år sedan hamnade vi i Harlem, East Harlem närmare bestämt, även kallat ”El Barrio”. Det som till en början kändes lite ovant och småläskigt blev snabbt väldigt trivsamt och vänligt. Men – det fanns verkligen inga ställen. Inga fik. Inga barer. Inga restauranger.

Då var man tvungen att ta sig upp till 125:e gatan och hänga i baren på Marcus Samuelssons Red Rooster, vilket alls inte gjorde ont. Älskar baren (rekommenderar deras mac & greens med hummer, löjligt beroendeframkallande), själva restaurangen är lite väl turisttät för min smak. Ska bli spännande att se hans nya rotisserie-hak, Streetbird Rotisserie, som öppnar inom kort. Rotisserie verkar för övrigt vara grejen just nu. Bra grej (testa Luzette i Stockholm om du inte redan gjort det, galet bra).

Men så härom kvällen bestämde jag mig för att göra jag Harlem på nytt. Massor har hänt! Hela Frederick Douglass Boulevard har förvandlats till en Restaurant Row som fullkomligt sjuder av nybyggaranda och uteglädje. Ställe efter ställe. Det ena roligare än det andra. Coolast av allt var en korg krabb-ben (lika svårt att skriva som att äta) med hemlig magisk sås på Lolo’s Seafood Shack som verkligen är ett ”shack” i ordets rätta bemärkelse, med skrangliga träbord och dubstep i högtalarna. Gillade även det avspända Harlem Food Bar med många lokala stammisar och skön personal.

Harlem är det glada Manhattan. Åk dit, vetja!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s